In Ucraina, o explozie a distrus circa 30 de metri dintr-o conducta care transporta gaze naturale din Rusia inspre statele europene. in urma incidentului nu s-au inregistrat victime, iar livrarile de gaze au fost oprite doar temporar.

Explozia a avut loc, in zona capitalei Kiev, la una dintre cele mai importante conducte de transport al gazului rusesc catre Europa.Oficialii ucrainieni au precizat ca livrarile au fost intrerupte pentru scurt timp, ele fiind reluate printr-o conducta alternativa.

Proprietarul conductei - compania de stat ucrainiana - a dat asigurari ca explozia nu ii va afecta pe consumatorii europeni deoarece are la dispozitie o intreaga retea de rute alternative de transport.La randul sau furnizorul rus Gazprom, care gestioneaza exportul de gaze din Rusia a dat asigurari ca nu au avut loc intreruperi ale livrarilor catre statele europene.

Conducta este una dintre cele trei rute principale de tranzit aflate pe teritoriul Ucrainei.Reprezentantii ministerului pentru situatii de urgenta de la Kiev au precizat ca nu se stie inca ce a cauzat explozia si nici cat va dura pana cand conducta va putea fi utilizata din nou.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.