Afacerile necurate ale oamenilor din executiv ies la iveala pe fondul disputei intre partidele aflate la guvernare.

Doi ministri adjuncti ai executivului de la Sofia au fost demisi, iar ministrul economiei si energiei a fost trimis in concediu fortat ca urmare a anchetei privind un mare scandal de coruptie in Bulgaria, relateaza AFP.

Ministrul adjunct al economiei si energiei, Cornelia Ninova, si numarul 2 din Ministerul Situatiilor de Urgenta, Delian Peevski, au fost demisi sambata, potrivit unui comunicat oficial al guvernului de la Sofia.

La decizia premierului socialist Serghei Stanisev, ministrul economiei si energiei, Rumen Ovcearov, "va intra in concediu imediat dupa vizita in Rusia, desfasurata intre 6 si 8 mai". Potrivit aceluiasi document, "in cadrul unei intrevederi cu premierul, Ovcearov s-a declarat pregatit sa demisioneze daca acest lucru poate incuraja reforma in sistemul judiciar".

Acesta este primul mare scandal de coruptie in care sunt implicate figuri importante din actualul cabinet. Format in urma alegerilor din 2005, guvernul Stanisev este sustinut de o coalitie din care fac parte Partidul Socialist, Miscarea Nationala Simeon al II-lea si Miscarea pentru drepturi si libertati (a etnicilor turci).


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.