Grupul interguvernamental de experti in evolutia climei (IPCC) s-a intrunit, luni, in capitala thailandeza Bangkok, pentru a stabili mijloacele de lupta impotriva incalzirii globale. Dupa o reuniune de cinci zile, cu usile inchise, ei vor finaliza cel de-al patrulea raport al grupului care va fi publicat in 4 mai.

Potrivit AFP, cei peste 400 de experti reuniti la Bangkok vor propune stabilirea unui "pret pentru carbon" (cu referire la CO2 sau alte gaze cu efect de sera). Cu cat acest pret va fi mai mare, cu atat utilizatorii de energie se vor orienta spre alte surse care vor reduce considerabil emisiile gazelor cu efect de sera.

Iata principalele mijloace de reducere a fenomenului incalzirii globale care vor fi propuse in raportul IPCC din 4 mai, potrivit AFP: - reducerea utilizarii petrolului, gazului si a carbonului - subventii pentru a incuraja folosirea energiei eoliene si solare - reducerea poluarii pe care o fac mijloacele de transport - norme mai severe la construirea locuintelor pentru ca acestea sa fie mai bine izolate termic, cu mai putine sisteme de aer conditionat, - reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera din industrie - subventii in agricultura pentru a se modifica practicile agricole si pentru pastrarea padurilor care absorb cantitati importante de CO2.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.