Premierul israelian nu vrea, cu nici un chip, sa-si dea demisia, desi e acuzat de grave erori in razboiul cu Hezbollah din 2006.

omisia Winograd a dat un verdict mai dur decit se astepta oricine, mai lipsea cuvintul incompetenta, dar Ehud Olmert nu s-a aratat impresionat si a spus ca raportul nu face recomandari explicite de demisie, asa ca "vom folosi asta pentru a face corecturi unde e nevoie", a adaugat el si a atras atentia ca eventuale alegeri anticipate ar arunca Israelul in criza.
Comisia a notat clar ca Olmert si guvernul sau impreuna cu armata poarta intreaga responsabilitate pentru aventura Israelului in Liban, incheiata cu esec, de vreme ce miscarea siita Hezbollah e departe de a fi fost distrusa.

Verdict: Vinovat!

Vinovatii sint chiar nominalizati in raportul de 171 de pagini: premierul Ehud Olmert, ministrul apararii, Amir Peretz, si fostul sef de stat major al armatei, Dan Hallutz, care a demisionat deja, din cauza criticilor interne in legatura cu campania din Liban.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.