Doi importanti comandanti ai Politiei orasului Bagdad au fost asasinati ieri de catre insurgentii irakieni, transmit agentiile americane de presa. Agresorii, aflati in doua masini, au deschis focul asupra autovehiculului in care se afla colonelul Ahmed Abeis, seful sectiei de Politie Salhiya, situata in vestul Bagdadului. Potrivit primelor informatii, atacul a fost comis de insurgenti imbracati in uniforme de politisti, care au organizat o ambuscada, relateaza Mediafax.

Surse din cadrul Politiei au declarat ca atacatorii au instituit un fals punct de control si au oprit masina ofiterului superior. Dupa ce i-au cerut sa se identifice, insurgentii l-au impuscat pe colonelul Ahmed Abeis si pe alti doi politisti care se aflau in masina. Cel de-al doilea inalt ofiter al Politiei din Bagdad care a fost asasinat ieri este colonelul Ayad Abdul-Razaq, seful sectiei de Politie Jisr Diyala, situata in sud-estul Bagdadului. Si acesta a fost lichidat de insurgenti inarmati.

Carnagiu la moschee

Pe de alta parte, cel putin 30 de persoane si-au pierdut viata ieri seara la Mosul, in urma exploziei unei bombe plasate in interiorul unei moschee siite. Ieri seara, informatiile despre acest incident erau contradictorii, insa se pare ca explozia a fost declansata de un atentator-sinucigas, iar numarul mortilor ar putea ajunge pana la 40.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.