Candidatii democrati la Casa Alba regreta decizia initiala de a sprijini invazia Irakului si fac front comun impotriva lui George W. Bush

Cei opt candidati la nominalizarea Partidului Democrat pentru prezidentialele americane s-au intilnit in prima dezbatere televizata, axata pe probleme de securitate nationala, de la razboiul din Irak pina la relatia cu Rusia. Prima dezbatere intre candidatii republicani este programata pentru 3 mai, in California.

Hillary isi toarna cenusa-n cap

"Daca presedintele Bush nu se retrage din Irak, o voi face eu, cind voi deveni presedinte. Am dat poporului irakian sansa de a fi liber, de a avea propria tara. A profita sau nu de aceasta sansa este insa decizia lui", a declarat Hillary Clinton, principala favorita la nominalizare. Toti candidatii democrati si-au exprimat clar dorinta retragerii trupelor americane din Irak si au cerut presedintelui George W. Bush sa nu se opuna retragerii, aprobata de Congresul dominat de democrati. Nu au lipsit insa atacurile la adresa lui Hillary Clinton si a lui John Edwards, care au votat, in 2002, in favoarea invadarii Irakului.

"Am gresit votind pentru acest razboi. Doamna senator Clinton si ceilalti care au votat astfel ar trebui sa-si faca un proces de constiinta si sa decida daca au facut bine sau nu", s-a disculpat John Edwards, creditat cu a treia sansa la nominalizare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.