Din cele 440 de centrale nucleare ale lumii, Europa detine 33%. Cei mai mari consumatori europeni de energie nucleara sunt Slovacia cu 56%, Ucraina cu 49% si Slovenia cu 42%.

Romania va inregistra 18%, la capacitate maxima a celor doua reactoare. Energia electrica produsa in centralele nucleare reprezinta aproximativ 14% din consumul energetic. incepand cu anul 2007 UE si-a propus economisirea a peste 20% din totalul de energie primara pana in 2020. Daca se va realiza acest obiectiv, UE ar utiliza cu 13% mai putina energie decat la ora actuala economisind 100 de miliarde de Euro si aproximativ 780 tone de CO2 anual.

Aproximativ jumatate din energia consumata de europeni se produce pe plan intern in timp ce cealalta jumatate este importata. Se estimeaza ca dependenta UE de resurse exogene va creste la doua treimi in 2030. in acel moment se vor importa aproximativ 94% din necesarul de petrol, 84% din consumul de gaze naturale si 59% din necesarul de combustibili solizi.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.