Relatiile ruso-britanice se inrautatesc pe zi ce trece, dovada fiind si participarea foarte slaba la forumul economic de la Londra, boicotat de oamenii de afaceri rusi.

Cu o zi inainte de inceperea forumului economic ruso-britanic, programat pentru luni, la Londra, au fost publicate rezultatele unui sondaj de opinie pe tema relatiilor dintre cele doua tari. O treime dintre oamenii de afaceri britanici spun fie ca raporturile dintre Marea Britanie si Rusia sint dificile si se inrautatesc pe zi ce trece, fie ca sint reci si neprietenoase. Sondajul arata ca 62% dintre oamenii de afaceri britanici considera ca afaceristii rusi sint "aroganti", 59% spun ca nu respecta legile si 47% sint de parere ca rusii nu sint de incredere.

Berezovsky, capul rautatilor

Intr-un interviu recent, disidentul rus Boris Berezovsky a pledat pentru rasturnarea violenta a puterii de la Moscova, iar presedintia rusa a cerut retragerea statutului de refugiat politic in Marea Britanie al lui Berezovsky. Acesta e unul dintre motivele pentru care 12 oameni de afaceri rusi, care au legaturi cu Kremlinul, au anuntat ca nu mai participa la conferinta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.