La marginea capitalei ruse, oligarhii isi ascund averile in palate de un lux ametitor

Moscova este orasul cu cei mai multi miliardari din lume, arata BBC, iar revista "Forbes" a numarat 60 de miliardari in intreaga Rusie. Daca acum 15 ani economia ruseasca era in proprietatea statului, astazi este, in mare masura, in miinile a 36 de oameni. Majoritatea acestora si-au facut averile in moduri oneroase, astfel incit prefera sa-si tina identitatea si viata cit mai ferite de privirile altora.

Palat cu patinoar interior

Astfel, a aparut "orasul interzis" din padurile din afara Moscovei, o incinta intinsa, imprejmuita de garduri vii, inalte de peste 6 metri si impinzite de camere video, dincolo de care se inalta palatele din marmura ale oligarhilor.

Resedinte cu aspect de vila victoriana, georgiana, sau construite sa semene cu un castel bavarez au inauntru de toate, de la cinema, piscina acoperita, piste de bowling, sala de bal, pina la patinoar! "Este cea mai noua casa a noastra", spune Svetlana, fiica unui miliardar rus si ghid ad-hoc al echipei BBC, aratind spre "palatul" Art Deco de 3.000 de metri patrati. "Tata construieste la ea de cinci ani", adauga ea, estimind costurile la circa 20 de milioane de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.