SUA incearca sa convinga Rusia sa coopereze in apararea antiracheta, insa rusii nu se arata prea incintati de propunere.

SUA si aliatii lor din NATO au purtat joi, la Bruxelles, primele discutii oficiale cu Rusia pe tema scutului antiracheta.

Washingtonul a propus Rusiei sa colaboreze pentru prevenirea unor atacuri cu racheta cu raza lunga de actiune. Americanii doresc sa coopereze cu rusii in cercetare si productie.

Martea trecuta, Henry Obering, directorul Agentiei americane de Aparare Antiracheta, s-a aratat dispus sa permita expertilor rusi chiar inspectarea bazelor din Polonia.

Moscovaa ezita

Generalul Konstantin Totski, ambasadorul rus la NATO, a declarat ca Rusia va studia propunerile SUA. Chiar daca Moscova nu e de acord cu americanii in ceea ce priveste nivelul de amenintare la care este expusa Europa, a adaugat generalul, cooperarea este posibila.

Insa Serghei Ivanov, prim-viceprim-ministrul Rusiei, a spus ca Moscova nu este interesata de oferta. "Sincer, nu vad nici un motiv ca sa vorbim despre o eventuala cooperare in apararea antiracheta", a declarat el agentiei ruse Interfax.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.