Relatiile dintre Londra si Moscova risca sa se deterioreze daca guvernul britanic nu va lua masuri impotriva omului de afaceri rus Boris Berezovski, exilat in capitala britanica, a avertizat ieri ambasadorul rus la Londra, citat de AFP.
"O reglementare rapida ar ajuta la ameliorarea, dezvoltarea relatiilor noastre, chiar intr-o maniera aprofundata", a declarat Iuri Fedotov intr-un interviu acordat cotidianului The Guardian. "Absenta unei reactii, insa, va avea un impact negativ asupra relatiilor noastre bilaterale" si va crea o "situatie noua", a avertizat el. Ambasadorul a afirmat ca a trimis o scrisoare adresata ministrului britanic de interne John Reid, in care a subliniat importanta pe care o da Moscova dosarului Berezovski. Omul de afaceri rus, care desfasoara de la Londra o lupta acerba impotriva regimului lui Vladimir Putin, a generat un val de manie la Kremlin, dupa ce, intr-un interviu acordat vineri pentru The Guardian, a sustinut "folosirea fortei pentru a inlatura regimul".

El a revenit ulterior, partial, asupra declaratiilor sale. Parchetul general rus a initiat luni, oficial, o procedura de extradare in urma acestor afirmatii. Moscova a cerut in repetate randuri extradarea lui Berezovski - apropiat al fostului presedinte rus Boris Eltin - care s-a imbogatit in urma unor privatizari controversate din anii 1990. El s-a refugiat la Londra dupa sosirea lui Putin la putere. Marea Britanie a respins, pana in prezent, aceste cereri.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.