Statele UE ar putea ajunge astazi la un acord privind o lege comuna antirasism. Documentul propune pedepse de pana la trei ani de inchisoare pentru incitarea la ura rasiala sau pentru negarea genocidului, a crimelor impotriva umanitatii si a crimelor de razboi.
Impotmolit in dezbaterea Legislativului din 2003, proiectul este in ultimele faze de ajustare si e probabil ca el sa primeasca aprobarea UE la intalnirea de astazi, de la Luxemburg, a ministrilor de interne si de justitie.

Potrivit Reuters, ultima varianta prevede pedepse de unul pana la trei ani de inchisoare pentru "incitarea publica la violenta sau ura, directionate impotriva unui grup de persoane sau a unui membru al unui astfel de grup, definit prin intermediul rasei, etniei, religiei, descendentei, infatisarii sau nationalitatii". Aceleasi reguli s-ar aplica si celor care "tolereaza, neaga, sau trimit in derizoriu, in mod public, genocidul, crimele impotriva umanitatii si crimele de razboi", in sensul in care vor fi definite de curtile internationale.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.