Ankara a prezentat pasii pe care ii va urma pentru a-si armoniza legislatia cu Uniunea Europeana.

Comisia Europeana a primit in mod pozitiv programul de 400 de pagini al Turciei privind implementarea legislatiei UE in tara care doreste sa devina membru al organizatiei. Cu toate acestea, dorinta exprimata de Turcia de a adera in 2013 a fost primita cu circumspectie de Comisie. Ministrul turc de externe, Abdullah Gul, a prezentat marti detaliile programului Ankarei. Programul contine reforme in cele opt domenii in care au fost blocate negocierile dintre Bruxelles si Ankara, ca urmare a deciziei statelor membre UE. Decizia a fost luata in urma refuzului Turciei de a primi navele si aeronavele cipriote grecesti in porturile si aeroporturile sale. Ankara leaga acordarea acestei permisiuni de incetarea embargoului UE asupra cipriotilor turci din nordul insulei.

Reforme in teren

Purtatorul de cuvint al comisarului pentru Extindere, Olli Rehn, a declarat ca documentul prezentat de Turcia este "exact ce se asteapta de la fiecare tara candidata". Anul 2013 nu poate fi insa stabilit pentru aderarea Turciei, deoarece UE stabileste datele de aderare in functie de "progresele in ceea ce priveste reformele in teren".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.