Fortele irakiene au descoperit 35 de cadavre decapitate sau impuscatePolitia irakiana a anuntat ieri descoperirea a 35 de cadavre - unele decapitate, altele impuscate - in doua regiuni diferite din Irak. Tot ieri, un atac sinucigas cu masina-capcana comis la Ministerul Agriculturii de la Bagdad s-a soldat cu cel putin doi morti si 22 de raniti.

20 de cadavre au fost descoperite in apropiere de Rumana, localitate situata la aproape 20 de kilometri est de orasul Qaim, in apropierea frontierei siriene, a declarat capitanul de politie Muzahim al-Karbuli, citat de Associated Press. Cadavrele, toate in haine civile, fusesera ciuruite de gloante. Printre victime, ale caror identitati nu au fost stabilite, se numara si o femeie. Investigatiile au stabilit ca victimele fusesera ucise in urma cu cateva zile.

O alta descoperire sinistra a avut loc la sud de Bagdad, in Latifiya, unde au fost gasite 15 cadavre decapitate. Militari irakieni au gasit cadavrele intr-o baza abandonata a fostei armate irakiene, a anuntat capitanul Sabah Yassin, din cadrul Ministerului Apararii. Victimele includ zece barbati, trei femei si doi copii. Yassin a precizat ca identitatile cadavrelor nu au fost stabilite, dar unii dintre barbati ar putea face parte dintr-un grup de soldati irakieni luati ostatici in urma cu doua saptamani. Alte doua cadavre au fost gasite in doua butoaie, in sudul capitalei.

Ambele victime aveau langa ele cate un bilet pe care scria: "A fost un tradator si colaborator al americanilor. In consecinta, a fost ucis".
Intre timp, un atac sinucigas comis cu un camion burdusit cu explozibili a vizat Ministerul Agriculturii din centrul Bagdadului. Cel putin doua persoane si-au pierdut viata si alte 22 au fost ranite. In momentul apropierii camionului, agentii de paza de la minister au deschis focul, banuind intentia soferului. Focurile de arma au provocat detonarea explozibilului aflat la bord.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.