Papa Ioan Paul al II-lea a aparut, ieri, la fereastra spitalului Gemelli din Roma, pentru a binecuvanta pelerinii participanti la audienta generala saptamanala. Purtand vestmintele sacerdotale violete si crucea episcopala, Wojtyla a binecuvantat de mai multe ori numeroasa multime ce astepta, de cateva ore, in piata din fata spitalului. Alaturi de Pontif s-a aflat prefectul Casei pontificale, Monseniorul James Harvey.

Desi episodica, de numai cateva minute, aparitia Suvernaului Pontif a avut darul sa lumineze fetele multimii de credinciosi. Astfel, Wojtyla a reusit, inca o data, sa uimeasca si sa emotioneze, continuand sa se adreseze direct inimii oamenilor cu concretetea suferintei sale. Prezenta Papei, perceputa ca un dar celest de catre cei prezenti, a relevat faptul ca starea sa de sanatate se amelioreaza dupa operatia de trahectomie suferita saptamana trecuta.

De asemenea, Suveranul Pontif va imparti cu ocazia Sfintelor Pasti traditionala binecuvantare "Urbi et Orbi", imediat dupa slujba ce va fi celebrata de cardinalul secretar de stat, Angelo Sodano. Dintre toate riturile specifice Saptamanii Mari, acesta este singurul la care a fost confirmata de catre Vatican prezenta Suveranului Pontif.

Un grup de rabini se roaga, la Roma, pentru sanatatea Papei

Un grup international de rabini, provenind din Anglia, America si Israel a sosit ieri la Gemelli. "Suntem aici pentru a ne ruga si pentru a-i adresa Pontifului urari de sanatate si de insanatosire grabnica", a afirmat Uri Regev, unul dintre rabini. Reprezentantii asociatiei "World Union Progressive Jews" au intentionat, cu acest gest, sa reafirme "lunga istorie de bune relatii dintre Biserica si lumea ebraica". Si, acest lucru, intrucat "acest Papa a fost extraordinar, datorita faptului ca a intins mana evreilor. Noi suntem aici pentru a da marturie de acest lucru" a conchis Stanley Davids, sosit de la Ierusalim.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.