Americanca Sunita Williams, unul dintre astronautii aflati la bordul Statiei spatiale internationale (ISS), a facut un maraton in spatiu, realizind o premiera in istoria acestei probe, a anuntat NASA.
Williams a inceput sa alerge pe un covor rulant la peste 300 km deasupra Terrei, in acelasi timp cu participantii la maratonul de la Boston, care au luat startul la ora 17.00. Femeia astronaut a alergat in conditii mai bune decit concurentii de pe Terra, care au fost nevoiti sa infrunte ploaia si vintul puternic. Pe ISS, care se deplaseaza cu 30.000 km pe ora, temperatura de 26 de grade a fost mai blinda decit cele 9 grade inregistrate la Boston.

Purtind numarul 14.000 si fiind legata de covor cu niste curele pentru a nu pluti in spatiu, Sunita Williams a terminat maratonul (42 km) in patru ore si 24 de minute. Sunita Williams s-a antrenat mai multe luni pe ISS, unde se afla din decembrie, pentru o perioada de sase luni, in calitate de inginer de zbor. Americanca a participat, anul trecut, la maratonul de la Houston, cursa pe care a incheiat-o in trei ore, 29 de minute, 57 de secunde, calificindu-se astfel pentru maratonul de la Boston.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.