Presedintele rus Vladimir Putin se retrage din functie in decurs de un an, fara sa schimbe Constitutia.

Adjunctul purtatorului de cuvint al Presedintiei ruse, Dmitri Peskov, a anuntat ca s-a stabilit definitiv ca presedintele Putin sa se retraga din functie in mai putin de un an, iar un nou presedinte sa-i ia locul.

Intr-un interviu difuzat ieri de postul rus de televiziune Russia Today, Peskov spune ca vor fi organizate alegeri democratice, iar Putin, "cel mai popular om politic al tarii", are, cu siguranta, dreptul de a-i sfatui pe cei care vor vota.

Alegeri in 2008

Decizia de retragere a lui Putin era de asteptat, avind in vedere ca un al treilea mandat la conducerea Rusiei n-ar fi fost constitutional. Totusi, opozitia rusa se temea ca Putin ar putea apela la masura schimbarii Constitutiei pentru a ramine in functie si dupa 9 martie 2008. Liderul rus era decis, inca de anul trecut, sa influenteze in continuare viata politica, "pentru a garanta dezvoltarea Rusiei", dupa propriile marturisiri.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.