Presa americana aproape ca a ignorat, ieri, vizita presedintelui Traian Basescu la Washington. "The Washington Times" a preluat o scurta declaratie a ambasadorului Sorin Ducaru, conform careia "este pentru prima data cand Romania se duce la Casa Alba nu pentru a cere ceva, ci pentru a-si oferi serviciile in calitate de partener al NATO". "Incercam sa facem administratia americana sa vada regiunea noastra ca fiind o legatura intre lumea transatlantica, fosta Uniune Sovietica si Orientul Mijlociu", a mai declarat Ducaru.

La randul sau, "The Washington Post" publica un reportaj despre greutatile intampinate de familiile americane care doresc sa adopte copii din Romania. In afara razboiului impotriva terorismului si a rolului jucat de tara noastra in regiunea Marii Negre, cei doi presedinti urmau sa vorbeasca, ieri, si despre problema adoptiilor. Cu o zi inainte de sosirea lui Traian Basescu la Washington, presedintele Proiectului pentru democratii in tranzitie, Bruce Jackson, a apreciat in fata Comisiei pentru relatii externe a Senatului SUA ca Romania si Bulgaria sunt "povestile de succes" ale Europei de sud-est, iar perspectivele democratiei in regiunea Marii Negre vor fi substantial marite de integrarea celor doua tari in UE.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.