Evadare spectaculoasa din inchisoarea Lantin din apropiere de Liege, din estul Belgiei. Cu ajutorul a doi complici, un detinut a evadat la bordul unui elicopter.

Aparatul a fost deturnat dupa ce "ajutoarele" detinutului i-au luat ostatici pe cel care pilota elicopterul si pe instructorul de zbor, amenintandu-i cu pistoale si grenade. Cand elicopterul a ajuns deasupra inchisorii, unul dintre necunoscuti a aruncat fumigene in curtea interioara, unde detinutii se plimbau. Elicopterul a aterizat in curtea inchisorii, iar unul dintre detinuti a urcat in elicopter. Potrivit agentiei Belga, evadatul are 31 de ani, este de nationalitate franceza si se numeste Erik Ferdinand. El era suspectat de escrocherie, furt, fals si uz de fals. Detinutul se afla la Lantin in asteptarea extradarii catre Spania. in urma cu cateva luni, el evadase in regiunea Gerona (Spania), in timpul unei reconstituiri, si a fost arestat dupa cateva saptamani in regiunea Liege.

Teodora Georgescu


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.