Iranul este una dintre tarile islamice cele mai contrastante. Aici, arhaicul se imbina cu modernul in mod nefiresc pentru secolul in care traim.
E o societate in care legea Sharia este aplicata in continuare, iar pentru o segregatie cit mai eficace se foloseste tehnica de ultima generatie. Pe linga lifturi, treceri de pietoni sau tribune pe stadion destinate doar femeilor, a venit si rindul plajelor care vor fi "amenajate" cu... perdele de apa si bariere de fibra optica. Pe coasta Marii Caspice din nordul Iranului exista un lant de hoteluri si statiuni foarte populare, care devin foarte aglomerate in timpul verii. Insa femeile nu au voie sa inoate decit in spatele unor paravane, care le tin ferite de ochii publicului masculin si care le impiedica sa vada persoanele de pe plaja. Noile bariere din fibra de sticla si utilizarea spray-urilor cu apa au scopul de a lasa femeile sa fie mai libere pe plaja, fara a incalca regulile islamice. "Pentru unele zone ale plajei, avem planuri moderne.

Dorim sa facem un val pentru a face plaja utilizabila de catre femei. Barierele se vor intinde 60 - 70 de metri in mare si, pentru a evita ca vreun marinar in trecere sa se uite la femei in zona in care se termina barierele, "cascade speciale" vor fi folosite pentru a bloca vederea. Barierele vor actiona ca o oglinda intr-un singur sens, lasind femeile sa vada restul persoanelor de pe plaja, dar ii vor impiedica pe restul oamenilor sa le vada" - a declarat un reprezentant din cadrul unei organizatii turistice din Mazandaran. Legile islamice ale Iranului prevad ca femeile nu trebuie vazute de barbatii din afara familiei lor. Pe plajele separate, femeile vor putea inota in costume de baie dintr-o singura bucata sau chiar in bikini.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.