Candidatul favorit pentru alegerile prezidentiale din Franta, Nicolas Sarkozy, neaga acuzele conform carora ar fi incheiat o intelegere ca sa il protejeze pe actualul presedinte Jacques Chirac de acuzatii de coruptie.

Domnul Sarkozy a declarat ca acuzatile conform carora il va proteja de Jcaques Chirac de orice proces de coruptie, publicate de catre saptamanalul satiric "Le canard enchaine'", ar fi "grotesti, dureroase si neadevarate".Saptamanalul "Le canard enchaine'" publicase un material in care se mentiona faptul ca domnul Sarkozy ar fi promis ca il va amnistia pe Jacques Chirac daca va ajunge presedinte.

Jacques Chirac a declarat ca materialul publicat de catre "Le canard enchaine'" este o minciuna.Domnul Chirac a fost acuzat acum mai multi ani ca ar fi fost implicat in finantari ilegale ale partidului sau, in perioada 1977 - 1995, cand a fost primar al Parisului.Iar relatiile dintre Jacques Chirac si Nicolas Sarkozy au fost tensionate in ultimii ani.In anul 2004, Jacques Chirac l-a fortat pe domnul Sarkozy sa demisioneze din guvern.Cauza?

Nicolas Sarkozy devenise atunci conducatorul partidului de centru dreapta UMP, desprins din partidul domnului Chirac.Sondajele de opinie il prezinta pe Nicolas Sarkozy drept candidatul favorit la castigarea alegerilor prezidentiale din Franta, care vor avea loc pe 22 aprilie.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.