Canada a gazduit, ieri o reuniune informala a tarilor din NATO implicate in operatiunile din Afganistan, la care va participa si Romania, a anuntat, miercuri seara, ministrul canadian al apararii, Gordon O’Connor, relateaza AFP.
Secretarul american al apararii, Robert Gates, va cere acestor tari sa facao evaluare a echipamentelor suplimentare care ar putea fi trimise in teatrul de operatiuni. Potrivit unui oficial american din domeniul apararii, citat de Reuters, Statele Unite nu vor oferi insa maimulte trupe sau echipamente. "Nu este de asteptat sa prezentam oferte aditionale", a declarat oficialul. "Participantii la sedinta de lucru vor avea schimburi de pareri asupra celor mai bune practici si vor explora mijloacele de ameliorare a relatiilor de lucru intre tarile membre ale Comandamentul regional de Sud sub conducerea Fortei internationale de asistenta pentru securitate (ISAF)", potrivit unui comunicat. Intalnirea cu usile inchise va avea loc in Quebec, in prezenta Statelor Ubite, Australiei, Marii Britanii, Danemarcei, Olandei, Romaniei si Estoniei, toate implicate in operatiunile NATO din sudul Afganistanului.

NATO are in prezent 36.000 de militari in Afganistan, majoritatea in est si sud. Reuniunea va avea loc dupa o saptamana dificila pentru fortele canadiene. Canada a pierdut doi militari miercuri si sase duminica, cele mai grave pierderi inregistrate intr-o zi de la razboiul din Coreea, din 1953. Bilantul pierderilor in vieti omenesti suferite de Canada din 2002 ajunge la 53 de militari si un diplomat. Australia a anuntat saptamana aceasta desfasurarea a 300 de militari de elita suplimentari in Afganistan.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.