Un ofiter de rang inalt le-a cerut pilotilor din Royal Air Force, aviatia militara britanica, sa ia in considerare posibilitatea unor misiuni sinucigase ca ultima solutie pentru impiedecarea unor atacuri teroriste in cazul in care ar ramane fara munitie, anunta cotidianul The Guardian, in editia sa de ieri.

Acest lucru ar trebui sa se intample doar in cazuri extreme si doar atunci cand atacul este iminent, a sugerat Vice -Amiralul David Walker, comandantul unui grup de elita care cuprinde in dotarea sa aparate de zbor de tipul Typhoon, Tornado, Jaguar si Harrier.
Ministerul britanic al apararii a confirmat ca inaltul ofiter ar fi avut o discutie cu pilotii din unitatea respectiva, in cursul unui antrenament recent, dar nu si ca acesta le-ar fi cerut asumarea unor misiuni anti-teroriste "kamikaze".

"Vice-Amiralul Walker nu a declarat ca va ordona echipajelor din unitatea pe care o conduce sa isi asume misiuni sinucigase" a precizat purtatorul de cuvant al ministerului.

Acesta a mai adaugat ca prin cuvintele sale, Vice-Amiralul Walker, un martor direct al luptelor din Irak, a dorit sa le transmita foarte clar subordonatilor sai ca si-au asumat o misiune care poate presupune sacrificarea propriei vieti in slujba patriei".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.