Canalul de navigatie Dunare-Marea Neagra pe bratul Bastroe va fi redeschis pe 29-30 aprilie. Anuntul a fost facut de ministrul ucrainean al transportului si comunicatiilor, Nikolai Rudikovski, in opinia caruia aceasta cale de circulatie are o importanta strategica pentru Ucraina si consolideaza potentialul ei de tranzit - unul dintre cele mai ridicate din Europa.
Dupa cum au precizat pentru RBK-Ukraina, surse ale companiei de stat Delta-Lotman, lucrarile de adancire aflate acum in faza finala vor permite accesul pe canal al navelor de mare tonaj, informeaza Rompres.

Pentru a elimina blocarea canalului cu mal si alte reziduuri, la iesirea spre mare a bratulului Bastroe se are in vedere construirea unui dig special de protectie. In acest sens, in 2007 au fost alocate din bugetul de stat mijloace in valoare de 38,1 milioane grivne. In acelasi timp, se planifica extinderea lucrarilor de adancire si pe bratul Starostambulsk.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.