Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite s-a reunit ieri la New York pentru a lua la bani marunti planul propus de emisarul ONU Martti Ahtisaari (foto) privind statutul provinciei Kosovo, care ar putea primi independenta, in ciuda opozitiei constante a Serbiei.
In ton cu Moscova, Patriarhul Moscovei si al intregii Rusii, Alexei al II-lea, a declarat ca se teme ca separarea Kosovo de Serbia va pune in pericol siguranta bisericilor ortodoxe. Pe fondul acestor polemici, tensiunile se accentueaza de la o zi la alta in provincia administrata de ONU, o noua explozie producandu-se ieri in nordul Kosovo, a cincea din ultima saptamana.

Reuniunea membrilor Consiliului de Securitate, pentru analizarea planului Ahtisaari, este considerat de diplomati drept un prim pas dintr-o lunga serie de dezbateri oficiale. Pentru ca documentul sa devina litera de lege, el trebuie aprobat de Consiliul de Securitate.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.