Ieri, pe linia ferata Paris - Strassbourg, a fost inregistrat la ora 13 si 14 minute (ora locala) un nou record de viteza al faimoaselor trenuri franceze TGV: 574.8 km/h. Pentru "spargerea" precedentului record, de 515 km/h (tot francez, si tot al TGV-ului), compania Alstom a construit o noua versiune a trenurilor de mare viteza, numita V150, formata din doua locomotive (cu o putere totala de peste 25.000 de cai-putere, acestea au roti cu diametrul marit fata de versiunile precedente) si trei vagoane bi-etajate.

Evenimentul a fost transmis in direct de televiziunea franceza - o buna reclama pentru Alstom, care vrea sa inlature trenurile japoneze Shinkansen din tari cum ar fi China, Coreea si Taiwanul. Recordul absolut de viteza in materie de trenuri este de 581 de km/h, dar acesta nu a fost obtinut pe o cale ferata clasica, ci a fost inregistrat de trenurile Maglev, cu sustentatie electromagnetica.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.