Cu siguranta, recentele violente ce au avut loc la metroul parizian i-au zdruncinat popularitatea lui Nicholas Sarkozy, fostul ministru de Interne francez, in cursa pentru alegerile prezidentiale, situatie de care a profitat din plin candidata socialista la Palatul Elyse, Segolene Royal, 53 ani.
Aceasta nu a pierdut prilejul de a-l critica aspru pe contracandidatul sau, care pina acum conducea in preferintele electoratului, spunind ca politia a intervenit din nou prea dur in revolta spontana a tinerilor, de la Gara de Nord. La rindul sau, Sarkozy a ripostat, atragindu-le atentia francezilor ca dna Royal este prea "moale" in privinta atitudinii fata de criminalitate.

"Eu, "moale"? Ma cunoasteti bine, nu e deloc stilul meu", a replicat Segolene, in cadrul unui discurs tinut in localitatea Tours, de pe Valea Loirei, unde candidata socialista se afla in turneu prezidential. Cei peste 4.000 de spectatori si-au aplaudat frenetic preferata si au scandat din nou "Sego, Presidente!". Din ianuarie, cind a inregistrat o scadere simtitoare a popularitatii, in urma unor gafe facute in discursuri si pina acum, Segolene si-a revenit spectaculos, reprezentind - dupa cum spun unii analisti - principalul pericol pentru Sarkozy, pina nu demult preferatul electoratului francez. Cu doua zile in urma, un sondaj de opinie dat publicitatii o plasa pe Sego pe locul doi, cu 27% din intentiile de vot pentru primul tur de scrutin, la doar un procent diferenta de Nicholas Sarkozy, cu 28%.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.