Un raport publicat ieri de Human Rights Watch (HRW) a denuntat abuzurile la care au fost supusi sapte fosti detinuti rusi de la Guantanamo Bay (baza militara americana din Cuba), dupa ce s-au intors in tara lor.

Nu este pentru prima data cind niste presupusi teroristi sint astfel tratati in tarile lor de origine, de aceea HRW a subliniat faptul ca detinutii nu trebuiau sa fie "returnati" Rusiei, tara unde s-au mai inregistrat si in trecut astfel de cazuri. Cei sapte detinuti, arestati in Afganistan, sub acuzatia de a fi luptat alaturi de talibani, au fost trimisi in Rusia in martie 2004, motivatia oficiala fiind aceea de a fi actionati in justitie.

Dupa cum precizeaza raportul HRW, se pare ca cel putin trei dintre ei au fost ulterior arestati si torturati de serviciile de politie. "Autoritatile ruse mi-au repetat adesea ca, dupa ce am fost inchis la Guantanamo, nu mai este nevoie sa demonstrez ca sint un terorist", a declarat Airat Vahitov, unul dintre detinuti.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.