Daca Israelul nu accepta planul de pace arab, viitorul va ramine in miinile „lorzilor razboiului”, avertizeaza Arabia Saudita.

La summitul Ligii Arabe de la Riad, statele arabe arata ca nu mai au rabdare, nu mai vor negocieri nesfirsite cu Israelul si planuri de pace nepuse in practica. Cu Arabia Saudita pe post de lider, arabii s-au decis sa semneze un plan de pace propus de sauditi. Documentul presupune recunoasterea statului Israel la schimb pentru teritoriile arabe ocupate in urma razboiului din 1967 si infiintarea statului palestinian in Cisiordania si Fisia Gaza cu Ierusalimul de Est drept capitala.

Sauditii pacificatori

"Noi am facut tot ce ne statea in putere in lumea araba", a declarat pentru "Telegraph" printul Saud al-Faisal. "Acum depinde exclusiv de cealalta parte, pentru ca, daca pacea e dorita cu adevarat, nu e suficient ca numai o tabara sa vrea asta. E nevoie ca ambele tabere sa si-o doreasca la fel de mult", a adaugat printul Saud.

Mingea, in terenul Israelului

Statele arabe in frunte cu Arabia Saudita considera ca, daca acest plan arab de pace este refuzat de Israel, atunci destinul regiunii va trece din miinile celor care doresc pacea in cele ale "lorzilor razboiului". Printul Saud a exclus orice noi negocieri cu Israelul, spunind ca discutiile si compromisurile nu au avut nici un rezultat pina acum. "Alte tari arabe au recunoscut Israelul, si ce-au obtinut? De exemplu, Egiptul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.