In capitala Somaliei Mogadishu au loc confruntari violente intre fortele guvernului de tranzitie sprijinite de soldati etiopieni si insurgenti. Cel putin 14 persoane au murit.
Locuitorii din Mogadishu povestesc ca luptele au izbucnit in zori, in jurul orei 6.30.Confruntarile au fost declansate de prezenta trupelor etiopiene - care sprijina guvernul de tranzitie - intr-o zona din nordul orasului care devenise in ultima perioada sediul insurgentilor.

Sunt cele mai violente lupte din decembrie cand una din militiile islamiste care controlase capitala timp de 6 ani a fost alungata in urma interventiei soldatilor din Etiopia.Se relateaza ca oamenii au iesit in strada si ca au fost vazuti tarand corpurile unor soldati.Uniunea Africana - care a trimis saptamana trecuta in Mogadishu o unitate de mentinere a pacii formata din soldati din Uganda - a anuntat ca acestia nu ar fi fost implicati in violentele de miercuri.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.