Ungaria se asteapta sa intre in zona euro intre 2011 si 2013 potrivit ministrului ungar al economiei, Janos Koka

Ungaria vrea sa adopte euro pana in 2013 Koka a indicat o perioada mai apropiata fata de cea mentionata de premierul ungar in ultimele sale declaratii, si anume 2010-2014. "Ne asteptam sa introducem moneda europeana intre 2011-2013, dar pentru acest lucru avem nevoie de stabilitate monetara, printre altele", a spus Koka, potrivit NewsIn.

Momentul adoptarii euro si intrarea in mecanismului ratelor de schimb ERM-2, anticamera euro, reprezinta un factor cheie al dezbaterii privitoare la posibila abandonare a culoarului de tranzactionare a forintului. Discutia referitoare la abandonarea culoarului de tranzactionare a forintului a fost reluata luni din cauza aprecierii monedei ungare, dupa reevaluarea coroanei slovace.

Ungaria nu are o tinta oficiala pentru adoptarea euro, dupa ce a renuntat la vechea la anul 2010, care fusese tinta anterior fixata, desi premierul Ferenc Gyurcsany a spus la inceputul acestei luni ca moneda europeana va fi adoptata intre 2010 si 2014. Gyurcsany a mai spus luna trecuta ca guvernul si banca centrala vor schita traseul aderarii Ungariei la zona euro si al intrarii in ERM-2 intre jumatatea anului in curs si jumatatea lui 2008.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.