Centrul comun de eliberare a vizelor pentru Uniunea Europeana va fi inaugurat la 25 aprilie, a anuntat oficial, luni, ambasadorul Ungariei in Republica Moldova, Mihaly Bayer, citat de BBC.

La deschiderea acestui centru vor participa comisarul european pentru justitie, Franco Frattini, si ministrul de externe al Ungariei, Kinga Goncz.. "Este primul Centru comun de vize in istoria Uniunii Europene deschis vreodata. Suntem primii care vom avea o astfel de experienta. Si va spun sincer, ne simtim foarte responsabili si suntem totodata foarte hotarati ca acest proiect sa fie unul de succes", a mai afirmat Mihaly Bayer care si-a exprimat parerea ca acesta "constituie expresia solidaritatii si a sprijinului Uniunii Europene pentru Republica Moldova".

Referindu-se la initiativa Romaniei de a deschide un centru similar la Chisinau, Mihaly Bayer a declarat: "Salutam toate initiativele care vor fi indreptate spre a-i ajuta pe cetatenii moldoveni sa aiba un acces mai usor la vize.

Este decizia oricarui stat. Si pentru ca proiectul nostru era foarte bine pregatit, atunci cand Romania si-a anuntat intentia, nu am dorit, desigur, sa-l amanam sau sa-l anulam." a adaugat ambasadorul ungar. Totusi spre deosibire de initiativa Romaniei proiectul maghiar prezinta deficiente mai mult decat evidente. Ungaria nu are granita comuna cu Republica Moldova, pe cand Romania da.

Prin urmare Bucurestiul si nu Budapesta duce greul securizarii frontierei pe care Uniunea o are cu Republica Moldova.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.