Autoritatile sovietice alcatuisera o echipa speciala de… clarvazatori. Dovezile descoperite recent de cercetatorii rusi sunt indubitabile in acest sens. Potrivit Pravda, un asemenea laborator a fost condus chiar de Alexander Spirkin, unul dintre cei mai reputati psihologi ai URSS.
Cu putin timp inainte de a trece in nefiinta acesta a acordat cotidianului moscovit un amplu interviu pe acesta tema. "Am lucrat cu cateva sute de clarvazatori. La putin timp dupa moartea lui Stalin cand regimul s-a schimbat si am capatat mai multa libertate, Muzeul Politehnic din Moscova a devenit caminul celor interesati in studierea fenomemelor telepatice. Wolf Messing, care avea capacitati telepatice si clarvizionare cu totul iesite din comun a devenit liderul celor care se intalneau aici. Il cunosteam inca de cand eram student. Afisele sedintelor sale "Citirea gandurilor de la distanta" puteau fi vazute peste tot". Studierea acestor fenomene era destul de dificila potrivit lui Alexander Spirkin dat fiind ca ele nu puteau fi explicate din punctul de vedere al stiintelor si mai mult, din punctul de vedere al ideologiei marxist-leniniste. "Intr-o zi", continua Spirkin, "am fost convocat la Comitetul Central si mi s-a cerut sa devin directorul laboratorului de bioinformatie al KGB".

In cadrul acestui laborator, precizeaza cercetatorul rus, au fost cooptati pentru inceput aproximativ 200 de persoane, care au fost supuse testelor, doar cele cu abilitati cu totul iesite din comun fiind selectionate. Printre acestia, Fedora Konyukhova, o extraordinara vindecatoare, Ivan Fomin un extraordinar "sinistrograf" sau Boris Shapiro, un extraordinar diagnostician. Asa cum confirma Spirkin multi dintre "studentii" cu puteri paranormale au devenit ulterior agenti secreti.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.