Un document al Comisiei Europene someaza Canada sa renunte la sistemul de vize pentru opt dintre noile state ale UE, printre care si Romnia. In caz contrar, cetatenii canadieni risca sa li se impuna vize pentru toate tarile UE, informeaza La Presse.
Cetatenilor canadieni risca sa li se impuna vize pentru Uniunea Europeana daca Ottawa nu elimina, la randul ei, vizele pentru cetatenii a opt dintre noile state membre UE, printre care si Romania, informeaza publicatia La Presse. "Comisia Europeana si noile state membre continua sa exercite presiuni asupra Canadei, somata sa renunte la sistemul de vize, si i-ar putea impune sanctiuni in acest sens, care sa interzica diplomatilor canadieni si altor detinatori de pasapoarte oficiale canadiene sa obtina viza pentru a intra in orice stat membru UE", se arata intr-un document remis Ministerului canadian al Cetateniei si Imigratiei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.