Dominat de democrati, Congresul american devine tot mai agresiv in relatia cu administratia Bush, somata sa dea explicatii legate de o serie de dosare, de la razboiul din Irak la atitudinea ministrului de Justitie.
Fluturand citatii de chemare in instanta, democratii profita de puterea lor pentru a-i lua la intrebari pe republicanii care au controlat Congresul in primii sase ani ai presedintiei lui George W. Bush. S-au inmultit audierile - peste o suta, deja. Se vorbeste despre tratamentul soldatilor raniti, de eficienta operatiunilor de salvare dupa catastrofe naturale sau despre demiterea a opt procurori federali, decizie care a generat apeluri la demisia ministrului Justitiei, Alberto Gonzales. Bush este "pe punctul de a-si confirma statutul de lider la sfarsit de mandat", estima, astfel, analistul Paul Light de la Centrul John Brademas. "Din pacate, el nu poate face mai nimic pentru a opri acest declin", sublinia el.

Democratii au obtinut castig de cauza pe multe fronturi si nu se vor opri. "Vom merge pana la fondul lucrurilor", a avertizat el. Printre altele, Gonzales a fost obligat sa revizuiasca programul de supraveghere lansat pe teritoriul SUA dupa 11 septembrie si care permite serviciilor sa stranga date despre americani fara autorizatia Congresului. in acest context, popularitatea lui Bush continua sa se deprecieze vertiginos.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.