Premierul francez Dominique de Villepin efectueaza incepand de ieri, o vizita de doua zile in SUA, in cadrul careia va prezenta ideile unui plan de pace pentru Orientul Mijlociu in cursul unei conferinte la cu tema „SUA si Franta - cum se poate face fata unei ordini mondiale in miscare?”, conferinta pe care premierul francez o va sustine in limba engleza in fata studentilor de la Harvard, informeaza Reuters.

La patru ani de la cunoscuta alocutiune rostita la ONU impotriva interventiei armatei americane in Irak, premierul francez Dominique de Villepin, care a studiat in Statele Unite ale Americii si a lucrat la Amabasada Frantei in SUA, va prezenta la celebra universitate americana de langa Boston un discurs ce contine propriile propuneri si care vor permite o deblocare a situatiei, potrivit unor surse de la Palatul Matignon. "Acest discurs operational are un dublu obiectiv - stabilirea unui diagnostic al dezordinii internationale actuale si stabilirea unei foi de parcurs in vederea unei iesiri din criza in Orientul Apropiat si Mijlociu", precizeaza sursa citata.

Premierul francez ar putea sa reitereze in special propunerea sa privind o retragere a trupelor americane din Irak in decurs de un an, alaturandu-se liniei sustinute de democratii americani.

Seful guvernului francez va efectua in prima etapa o vizita la New York, unde se va intalni, cu noul secretar general al ONU, Ban Ki-Moon.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.