Colette Avital, prima femeie ce vizeaza cea mai inalta functie in stat

Colette Avital, o israeliana nascuta la Bucuresti, in Romania, si-a depus oficial candidatura la presedintia Israelului. in varsta de 67 de ani, ea este parlamentar din partea Partidului Laburist. Este pentru prima oara cand o femeie isi anunta candidatura pentru cea mai inalta functie in statul Israel. Pentru aceeasi functie mai candideaza doi barbati, printre care se numara si Shimon Peres. Pana in prezent, se spune ca Avital poate conta, in parlament, numai pe voturile a 20 dintre 120 de reprezentanti alesi.

Colette Avital a ales sa-si anunte ieri candidatura la alegerile pentru presedintie in prezenta mai multor personalitati feminine. "Momentul este dificil si e timpul sa se puna capat procesului de deruta in care se afla statul Israel", a declarat deputata. inconjurata de fosta conducatoare a partidului de extrema-stanga Meretz, Shoulamit Aloni, de deputata rusofona Marina Solodkine (Kadima), de presedinta miscarii femeilor laburiste (Naamat), Tali Livni, si de actrita Lia Koening, Avital a cautat sa se afiseze in compania unei largi coalitii feminine. "Sunt o persoana onesta si voi aduce o noua ambianta si un alt aspect al presedintiei statului, o institutie al carui prestigiu trebuie sa fie restabilit cat mai repede", a subliniat ea.

"Este timpul ca o femeie sa fie aleasa in fruntea statului", a estimat la randul sau Aloni. "Este fara indoiala cel mai bun candidat pentru a-si asuma acest post, sustin candidatura ei fiindca este Colette, si nu numai pentru ca e femeie", a precizat ea.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.