Liderul Al-Qaida in Irak, iordanianul Abu Musab al-Zarqawi, pentru capturarea caruia este oferita o recompensa de 25 de milioane de dolari, ar fi fost prins in urma cu cateva saptamani la frontiera cu Siria, relateaza, in editiile online de ieri, publicatiile italiene "La Repubblica" si "Corriere della Sera". Presa italiana preia o informatie aparuta in cotidianul saudit "Al-Watan", care citeaza surse irakiene foarte bine informate.

Potrivit ziarului saudit, teroristul iordanian ar fi fost arestat, impreuna cu alti trei colaboratori, la frontiera in momentul in care incerca sa intre in Siria. Sursele citate de publicatie sustin ca administratia americana a decis sa nu faca public acest anunt extrem de important inaintea formarii noului guvern irakian. Intre timp, CNN a obtinut mai multe fotografii ale iordanianului Abu Musab al-Zarqawi, considerat responsabil pentru numeroase atacuri sangeroase comise in Irak.

Oficiali ai serviciilor de informatii americane au declarat ca liderul Al-Qaida, Osama bin Laden, i-a oferit sustinere lui al-Zarqawi pentru comiterea de atentate in SUA. Deocamdata nu se cunoaste data la care au fost facute fotografiile, dar se pare ca toate au fost realizate in acelasi timp. Barbatul din fotografii, care pare a fi al-Zarqawi, are barba, e destul de relaxat si poarta o camasa de culoare inchisa. in fotografii este prezentat zambind si discutand cu persoane neidentificate.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.