Unitati de elita ale amerindienilor din cadrul armatei americane - Shadow Wolves - s-au alaturat recent operatiunilor de cautare a liderului Al Qaida, Osama ben Laden, inamicul nr.1 al Americii, noteaza editia de luni a publicatiei The Australian.
Shadow Wolves au mai fost in misiuni in strainatate, publicatia citata amintind, intre altele, de instructajul pe care indienii americani l-au facut granicerilor din Tadjikistan si Uzbekistan, pe care i-au invatat vechile secretele ale identificarii urmelor. Din componenta unitatilor Shadow Wolves, create la inceputul anilor 1970 - fac parte reprezentanti ai triburilor Navajo, Sioux, Dakota si Apache. In ultimii ani, acestea au fost implicate in capturarea contrabandistilor de la granita dintre SUA si Mexic. Pentru liderul retelei Al Qaida, Osama ben Laden, Washingtonul a promis o recompensa de 25 milioane de dolari, cu toate acestea serviciile secrete nu au reusit pana acum sa dea de urmele acestuia, in pofida echipamentelor tehnologice avansate pe care le au la dispozitie.

Pentagonul spera ca Ben Laden sa fie reperat de amerindieni, care stiu sa "citeasca" urmele lasate de om in munti si desert. Recent, noul sef al serviciilor de informatii americane Mike McConnell nu a exclus posibilitatea ca odata cu venirea primaverii si a topirii zapezilor din munti, Ben Laden si mana sa dreapta, Ayman al-Zawahiri, sa organizeze noi tabere de antrenament pentru teroristi in nord-vestul Pakistanului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.