NASA a decis ca Lisa Nowak, astronauta care a participat la misiunile pe ISS, acuzata, in februarie, de tentativa de asasinat asupra unei femei, sa fie concediata.

SUA - Potrivit unui comunicat publicat de NASA, ofiterul de marina militara Lisa Nowak (foto), pusa sub acuzatie pentru tentativa de rapire, tentativa de furt calificat si vatamare corporala, a fost demisa din functia de astronaut al NASA "in urma unui acord mutual intre NASA si Marina Americana".

La inceputul lunii februarie, Nowak, 43 de ani, a fost suspendata pentru o luna din functie si exclusa de pe lista astronautilor candidati la viitoarele misiuni pe ISS. Nowak a putut, insa, sa-si pastreze functiile militare.

Povestea Lisei Nowak, casatorita si mama a trei copii, care a parcurs 1.500 de kilometri pentru a o agresa pe Colleen Shipman, ofiter in armata americana, a aparut pe prima pagina a multor publicatii. Nowak banuia ca Shipman avea o relatie cu un astronaut, William Oefelein, pentru care facuse o pasiune.

"Sange rece"?

Washington Ofiter al marinei americane din 1987, Nowak s-a antrenat timp de doi ani la centrul spatial din Houston si a participat la misiunea navetei Discovery pe ISS, in perioada 4-17 iulie 2006. Povestea a pus in incurcatura NASA, unde astronautii sunt supusi unor antrenamente dure, in situatii extreme, si se presupune ca pot face fata cu sange rece unor situatii deosebite. Lisa Nowak facea parte din elita Agentiei Spatiale Americane.


Despre autor:

Compact

Sursa: Compact


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.