Saad Hussaini, zis Mustafa, zis Nabil, cautat inca din 2002, a fost gasit in Maroc
Serviciile de securitate l-au arestat la Casablanca pe Saad Hussaini, alias "Mustafa", alias "Nabil", in varsta de 38 de ani, cautat din anul 2002 pentru apartenenta sa la Grupul Islamic Combatant marocan (GICM), a relatat agentia marocana MAP care citeaza surse ale politiei. "Considerat un suspect-cheie in atentatele de la 11 martie 2004, de la Madrid, dar si in cele de la Casablanca, Hussaini este chimist de formatie si cunoscut ca fiind responsabil militar al GICM", precizeaza MAP, citand aceleasi surse.

Politia marocana l-a retinut la Rabat pe Saad Hussaini, un presupus terorist, implicat in atentatele din 2003, de la Casablanca, care era cautat de autoritati inca din 2002. Potrivit politiei, Hussaini este considerat unul din capii atentatelor si responsabil militar al Grupului Islamic Combatant marocan, grup care s-ar afla si in spatele atentatelor de la 11 martie, de la Madrid, scrie ziarul "El Pais". Ca inalt responsabil al GICM, individul in varsta de 38 de ani are, fara indoiala, legaturi cu atentatele din capitala Spaniei, dar nu se cunoaste exact gradul sau de implicare, adauga cotidianul spaniol. Surse din serviciile de securitate marocane au semnalat ca el ar putea fi atat creierul atentatelor de la Casablanca, cat si al atentatelor de la Madrid.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.