Liderul opozitiei conservatoare britanice, David Cameron, si premierul ceh, Mirek Topolanek, si-au anuntat din nou intentia de a crea un alt partid politic in Parlamentul European.
Intr-o scrisoare publicata de ziarul britanic "The Telegraph", cei doi politicieni se declara decisi nu doar sa infiinteze un nou grup politic in Parlamentul European, ci chiar sa faca astfel incit Uniunea Europeana sa se modernizeze si "sa se adapteze secolului XXI". Cele doua personalitati, ambele eurosceptice, au purtat discutii politice de multi ani, dar nu au reusit pina acum sa-si puna in aplicare planurile.

Miscarea pentru Reforma Europeana, lansata ieri la Bruxelles, are trei idei principale: promovarea pietei deschise, UE sa reprezinte statele nationale europene si sa aiba o relatie transatlantica puternica. Partidul se opune Constitutiei europene, dar nu va bloca adoptarea unui nou tratat, daca acesta va fi "scurt si rezonabil".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.