Un procuror acuza: presiuni republicane pentru a inculpa democrati, inainte de alegeri

Se intampla si la case mai mari, nu numai in Romania, ca politicienii aflati la putere sa faca presiuni asupra justitiei pentru a accelera unele dosare care ii vizeza pe unii membri ai opozitiei. Acest lucru s-a intamplat chiar si in Statele Unite. Un procuror federal american a acuzat o serie de republicani ca au incercat sa intervina intr-o investigatie pentru a accelera inculparile intr-un dosar care viza membri ai Partidului Democrat, cu putin timp inainte de alegerile din noiembrie, scrie "Washington Post", citat de Reuters.

Procurorul federal din New Mexico, David Iglesias (foto medalion), demis recent de Administratia Bush, sustine ca a fost indepartat din functie pentru ca s-a opus presiunii politice de a face inculpari intr-o investigatie care viza o serie de democrati din New Mexico, cu putin timp inainte de alegerile din 2006.

Doi senatori republicani recunosc cu jumatate de gura

Senatorul de New Mexico Pete Domenici a recunoscut ca l-a sunat pe Iglesias anul trecut pentru a-l intreba despre un caz local de coruptie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.