"Zvonurile ca urmarirea a fost abandonata nu sunt adevarate. Dimpotriva, ne suplimentam eforturile", a declarat un oficial. Surse informate despre operatiunile CIA spun ca ofiteri sub acoperire cu pregatire paramilitara au fost trimisi in Pakistan si in zona muntoasa de la frontiera acestei tari cu Afganistanul.

Desi nu a recunoscut niciodata oficial, Pakistanul a permis echipelor CIA sa opereze in secret pe teritoriul sau. Oficiali din Pakistan spun ca sunt informati ca echipele CIA si-au intensificat prezenta in provincia nordica Waziristan incepand din luna septembrie, cand Islamabadul si-a retras trupele din zona dupa ce a incheiat un indelung criticat "acord de pace" cu liderii de trib. Directorul serviciilor americane de informatii Mike McConnell a declarat saptamana trecuta intr-o audiere in Congres ca "din cate stiu" agentiile SUA specializate, atat ben Laden cat si Zawahiri sunt in Pakistan.

A fost prima oara cand un oficial american a identificat public Pakistanul ca fiind tara unde se ascunde numarul unu din ierarhia retelei teroriste al-Qaida. Informatii anterioare aratau ca ben Laden isi schimba adesea ascunzatoarea in luna martie, preferand sa sa se refugieze in munti dupa topirea zapezii.