”Romania este departe de statutul unui stat democratic european”, a declarat presedintele Vladimir Voronin, vorbind in direct, sambata, in programul „Maxima” de la postul de televiziune NIT din Chisinau.

El a adaugat ca Romania i-a impus timp de 15 ani Moldovei standardele ei primitive atat din afara, cat si din interior precizand faptul ca pentru a iti atinge acest obiectiv "organele puterii romane au creat special o coloana putin numeroasa, dar zgomotoasa, care a incercat sa aplice in Moldova tot ceea ce a fost caracteristic Romaniei intre anii 1918-1940". Potrivit lui Vladimir Voronin "multe din cele ce s-au intamplat in primii zece ani de la proclamarea independentei Republicii Moldova, inclusiv prabusirea ei economica, au legatura directa cu promovarea acestei politici".

"Ca si Romania, si noi suntem membri ai ONU, precum si ai tuturor structurilor europene si internationale. Prin statut, nu ne deosebim cu nimic de statul vecin. Romania incearca sa-si impuna standardele sale, desi ea insasi este departe de nivelul inalt la care a ajuns Republica Moldova. Nu avem nevoie de asemenea "locomotiva" si de astfel de "avocati", care se impun ei insisi. Noi ne bucuram de sprijinul majoritatii tarilor europene", a continuat Voronin in interventia sa televizata. Mai mult, a avertizat Vladimir Voronin, "Vrem sa nu fim impiedicati sa ne gospodarim in propria casa, iar cei care ne vor pune piedici vor primi o reactie adecvata" adaugand "Eu sunt pentru relatii bune si prietenesti cu Romania, dar fara implicare acesteia in treburile interne ale republicii. Mai devreme sau mai tarziu, eu imi voi inceta mandatul. Ce va fi insa in continuare daca nu punem acum capat acestui targ cu interesele noastre politice si nationale. Suntem un stat multinational si nu vom permite dezvoltarea revansismului".

Delcaratiile socante ale liderului de la Chisinau vin, deloc surpzinzator dupa vizita in Basarabia a adjunctului Consiliului de Securitate al Rusiei, Iuri Zubakov, de altfel fost ambasador al tarii salein Republica Moldova.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.