US Navy a anuntat recent formarea unei unitati speciale antiteroriste alcatuite din 30 de … delfini, care vor seconda patrula Puget Sound din Seattle in misiunea sa de aparare a bazei navale militare de Kitsap-Bangor.
Delfinii precum si celelalte mamifere marine au capacitatea de a localiza potentialii scufundatori care s-ar putea apropia de facilitatile militare in scopul de a executa misiuni ostile, in special atacuri teroriste. Nimic nou pana acum. Pentru a va recastiga interesul va vo ispune ca acesti delfinii vor fi folositi pentru a citi gandurile celor care se vor apropia de facilitatile militare. Ei vor semnala astfel nu doar existenta unui scafandru in apropierea bazei ci si a intentiilor acestuia.

Proiectul recent anuntat este rodul unei munci desfasurate de mai bine de 50 de ani. Nu este vorba doar despre delfini ci despre mai multe specii de mamifere marine precum leii de mare, focile, morsele si balenele. Acestea au fost integrate in foarte elaborate sesiuni de "antrenament" si apoi testate in cadrul Navy’s Marine Mammal Program din cadrul Space and Naval Warfare Systems Center (SPAWAR) din Point Loma, San Diego. In urma testelor s-a dovedit ca mamiferele marine pot invata sa comunice cu oamenii. De asemenea delfinii s-au dovedit capabili sa citeasca anomaliile mentale ale oamenilor putand identifica cu o precizie destul de mare tipul de intentie imediata al acestora.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.