Noul secretar general al ONU a declarat ca schimbarile de clima reprezinta o amenintare la fel de serioasa ca si razboiul la adresa populatiei globului si a atras atentia ca tulburarile create de perturbarile climei ar putea genera noi conflicte.

Ban Ki-moon a declarat ca tarile africane si locuitorii insulelor mici vor avea cel mai mult de suferit, desi nu se fac responsabili de poluare.

SUA produc cea mai mare cantitate de gaze cu efect de sera si au refuzat sa semneze Protocolul de la Kyoto.

Dl Ban a declarat insa ca se asteapta ca America sa se afle in fruntea miscarii menite sa contracareze schimbarile de clima:

"Sper ca SUA - care joaca un rol important in inovatia tehnologica - sa preia conducerea si in rezolvarea acestor probleme importante si urgente, pentru binele comun al umanitatii" a spus Ban Ki-moon.

In paralel, reprezentantii populatiei Inuit - eschimosi, li se spune cel mai adesea in Romania, insa ei insisi isi spun Inuit « oameni » - au initiat o actiune impotriva SUA, la Comisia pentru Drepturile Omului a Organizatiei Statelor Americane.

Ei se plang ca SUA le-au incalcat drepturile prin emiterea gazelor cu efect de sera si ca intregul lor mod de viata e amenintat de topirea gheturilor arctice.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.