Potrivit revistei „Newsweek", politia a fost informata ca ar fi vizate poduri, tuneluri si cladiri

Agenti secreti iranieni ar putea pregati atacuri teroriste asupra unor obiective din New York, pe fondul cresterii tensiunilor dintre Washington si Teheran, scrie revista "Newsweek", citand surse ce au acces la dosarele politiei.

Potrivit saptamanalului, politia din New York a fost informata inca din toamna anului trecut ca atacurile teroriste ar putea viza poduri, tuneluri, organizatii evreiesti si cladiri de pe Wall Street. "Ne temem ca o serie de agenti iranieni ar putea fi implicati in misiuni de recunoastere, care ar putea fi folosite in atacuri impotriva orasului New York, la o data ulterioara", a declarat comisarul de politie Raymond W. Kelly, citat de "Newsweek". Un purtator de cuvant al Misiunii iraniene pe langa Natiunile Unite a afirmat ca are cunostinta de aceste informatii, dar ca nu doreste sa le comenteze deocamdata.

"Diplomati", prinsi filmand in metrou

Temerile oficialilor, legate de posibilele atacuri sponsorizate de regimul de la Teheran, au aparut dupa o serie de incidente in care au fost implicati reprezentanti ai Misiunii iraniene pe langa Natiunile Unite, cu sediul la New York, precizeaza "Newsweek". In noiembrie 2003, Ahmad Safari si Alireaza Safi, descrisi ca fiind membri ai personalului "de securitate" ai misiunii, au fost retinuti de politisti dupa ce au fost surprinsi filmand la ora 1.10 noaptea liniile de metrou care leaga cartierul Queens de Manhattan. Dupa eliberarea lor, cei doi au parasit New York-ul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.