Iuri Lujkov, primarul Moscovei, a propus inlocuirea celor 2.000 de cazinouri pe care le numara capitala rusa cu biblioteci sau cluburi de lectura, a indicat site-ul oficial al primariei, relateaza AFP.
‘La Moscova, circa 2.000 de cazinouri si-au deschis portile, iar noi suntem pe cale sa le inchidem. In locul acestor sali de joc vom deschide centre de lectura’, a propus Lujkov in cursul unei reuniuni a consiliului municipal. Primarul nu a precizat daca va fi vorba de cluburi de lectura, biblioteci sau cafenele literare. La 15 de la destramarea URSS, care se prezenta drept ‘tara cu cei mai multi cititori de carti din lume’, aproape 40% dintre moscoviti nu citesc carti, iar 50% nu le cumpara, a explicat Vladimir Zamuruev, un responsabil al primariei.

In Rusia, exista o librarie la 60.000 de locuitori, spre deosebire, de exemplu, de Germania, unde exista o librarie la 10.000 de locuitori, a indicat Knijnii Biznes, o revista specializata in carti. La sfarsitul lunii decembrie, parlamentul rus a adoptat un proiect de lege care inaspreste legile pentru cazinouri incepand cu iulie 2007 si interzice toate jocurile de noroc in patru regiuni ale tarii incepand cu iulie 2009.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.