Secretarul de stat american Condoleezza Rice intentioneaza sa discute cu diplomati europeni si rusi in legatura cu impunerea de noi sanctiuni Iranului din cauza nerespectarii de catre Teheran a cererii internationale de renuntare la programului sau nuclear, informeaza Associated Press.
Condoleezza Rice a avut ieri intrevederi cu diplomati europeni si rusi, in conditiile in care termenul impus de ONU Iranului privind incetarea programului sau nuclear se apropie de final. Agentia Internationala pentru Energie Atomica /AIEA/ a intocmit un raport care urmeaza sa fie dat publicitatii joi si care se asteapta sa confirme refuzul republicii islamice de a pune capat programului sau de imbogatire a uraniului. Mai mult, oficiali din cadrul AIEA au afirmat ca raportul - intocmit de directorul agentiei, Mohamed ElBaradei - va face cunoscut faptul ca Iranul si-a extins programul de imbogatire in loc sa il inghete. O astfel de constatare va oferi un motiv pentru impunerea de noi sanctiuni, insa nu este clar daca Rusia si China, state membre ale Consiliului de Securitate al ONU, se vor alatura acestei initiative. "Cel mai bine ar fi ca Iranul sa isi suspende activitatile de imbogatire si reprocesare a uraniului, astfel incat sa putem reveni la masa negocierilor", a afirmat Condoleezza Rice pentru reporteri. "Acesta este scopul presiunilor noastre asupra regimului iranian", a mai spus ea.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.